Образователната градинка на Младежкия център е отворена за еко работилници, лекции и градински практики

Образователна градинка с външна класна стая бе открита в Младежкия център на Гребната база в присъствието на вдъхновени деца и родители. Новата придобивка за пловдивските малчугани и ученици е факт след няколкомесечен труд от екипа на центъра и доброволци. В градинката децата ще получават знания за природата чрез реална практическа работа – ще се грижат за растенията, които сами ще засаждат и отглеждат, ще изработват материали и пособия, ще слушат за добри примери в специално изградената класна стая на открито с беседка и амфитеатрални трибуни. В градинката са застъпени модели ще се тестват най-различни градински практики, ще се провеждат образователни лекции и еко работилници.

Вече са посадени над 30 растителни видове, тепърва предстои отглеждането на плодове и зеленчуци. Уникални за града са и дървените образователни материали- музикален куб, метеостанция, теглилка и цвете на нюансите.

Градинката е отворена за организирани посещения на детски градини и училища, а преподавателите могат сами да инициират открити уроци. От центъра пък ще провеждат всеки уикенд до края на октомври образователни и еко занимания, а в зимния период ще са на закрито.