Образователната градинка на Младежкия център е отворена за еко работилници, лекции и градински практики

Образователна градинка с външна класна стая бе открита в Младежкия център на Гребната база в присъствието на вдъхновени деца и родители. Новата придобивка за пловдивските малчугани и ученици е факт след няколкомесечен труд от екипа на центъра и доброволци. В градинката децата ще получават знания за природата чрез реална практическа работа – ще се грижат за растенията, които сами ще засаждат и отглеждат, ще изработват материали и пособия, ще слушат за добри примери в специално изградената класна стая на открито с беседка и амфитеатрални трибуни. В градинката са застъпени модели ще се тестват най-различни градински практики, ще се провеждат образователни лекции и еко работилници.

Вече са посадени над 30 растителни видове, тепърва предстои отглеждането на плодове и зеленчуци. Уникални за града са и дървените образователни материали- музикален куб, метеостанция, теглилка и цвете на нюансите.

Градинката е отворена за организирани посещения на детски градини и училища, а преподавателите могат сами да инициират открити уроци. От центъра пък ще провеждат всеки уикенд до края на октомври образователни и еко занимания, а в зимния период ще са на закрито.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.