Ученици от Пазарджик, Кричим, Хисар и Сопот се събраха в СУ „Св.Св. Кирил и Методий”, за да пробват китара, народно и поп пеене,  учиха ръченици и копаница, рисуваха красотата на есента

DSC_0175

Целият девически хор на пазарджишкото СУ „Георги Брегов” се изсипа днес в Пловдив, за да участва в творческа работилница. Веднага след като приключили учебните часове, момичетата хванали автобуса, за да се включат в организирания от СУ „Св.Св. Кирил и Методий” уъркшоп.

Целта на инициативата за момчета и момичета между 12 и 15 години, е да даде възможност да се изявят в областта на музиката, хореографията и изобразително изкуство и да научат повече за възможностите за професионално развитие в трите видове изкуства.

За шлифоване на вокалното майсторство на кандидат-певиците се погрижи преподавателят Ева Палакова. Всички момичета, избрали направлението „Поп и джаз пеене”, получиха нотите и текста на популярната песен на „Тоника” – „Ладо ле”. Рекордният брой от 50 участници обаче разучи кавъра на детска вокална група „Бон-Бон”.

Страхотно е, споделиха Алекс, Роби, Ваня и Руми от Кричим, които бяха толкова въодушевени, че решиха да кандидатстват след 7 клас именно в това училище, тъй като давало шанс да развитие на певческия талант.

DSC_0209

Вяра и Виктория от Сопот бяха сред 20-те момчета и момичета от подбалканското градче, които избраха да работят с преподавателя по народно пеене Здравко Мандаджиев. Популярният изпълнител с десетки награди и отличия в областта на музикалния фолклор, бе подбрал популярната тракийска песен „Прочула се бяла Рада”.

DSC_0193

Да усъвършенстват уменията си на китара бяха предпочели деветима ученици. Преподавателят по акустична и класическа китара и мениджър на група „Кофеин” Цветан Карабов даде вещи напътствия за композиция и импровизация, след което двама от напредналите участници в уъркшопа – Ангелина Янева и Йоана Иванова, демонстрираха изпълнителски умения.

DSC_0198 (1)

Как се танцува копаница и ръченица научиха двадесетте ученици по време на уъркшопа по хореография.  Въпреки краткото време, преподавателите Боян Алексиев и Нели Карабахчиева успяха да направят мини танцови композиции.

За разлика от разгорещените емоции в залите по музика и танци, в ателието по изобразително изкуство децата се вглъбиха в себе си и опитаха по свой начин да пресъздадат красотата на есента върху белия лист. За възможностите, които дава живописната техника, им разказа преподавателят и художник Венета Маринова.

След работната част младите таланти представиха наученото в залата на район „Западен” и получиха сертификати за участие.

DSC_0181 (2)