„Сляпа баба търси вързопче” изправи бащи срещу първолаци в час по физическо на ОУ „Алеко Константинов”

“Компютърът е устройство, което може да бъде програмирано да извършва набор от аритметични и логически операции”, обяснява програмистът Ивайло Недялков и уточнява, че устройството също има „мозък” и това е неговият хардуер. В Седмицата на бащата компютърният специалист гостува на децата от 2 а клас на ОУ „Алеко Константинов”, където учи синът му Стоян. Класната Виктория Стойнова поканила родители да представят на достъпен за децата език своите професии. Недялков се отзовал и разказал за появата на компютъра, за първите електромеханични изчислителни машини, обяснил откъде са произлезли преносимите компютри. За момчетата било особено интересно да узнаят какво представляват компютърните мрежи.

Бащата на Ели – Александър Георгиев, донесъл в клас устройство, което проверява дали водата в тръбите се движи нормално. Учениците от 2 а клас изработили и подарили на татковците картички и получили от тях като подарък „Приключенията на Лукчо” на Джани Родари. Майките се погрижили Седмицата на бащата да завърши с питка и лакомства.

В паралелките на Марияна Найденова и Елиана Иванова също се провели уроци  с участието на бащи, които разказали за професиите си и прочели откъси от любими детски книжки.

Първолаците на Николина Търева  също се включили  с две инициативи.  Двама от бащите гостували в часа по български език, за да четат от „Мечо Пух” и „Пипи Дългото чорапче”, разказвали интересни спомени от своето детство, свързани с първите им опити да четат, задавали гатанки. В края на часа всяко дете получило картинка за оцветяване с любим герой от приказка.

Четирима татковци участвали като капитани на отбори в часа по физическо. След сериозна загрявка последвали щафетни игри, в които малките играчи показали завидни умения, а капитаните ги напътствали как да спечелят най-много точки. Щафетите с промушване през обръчи и „Сляпа баба търси вързопче“ изправили едни срещу други първолаци срещу бащи.