„Сляпа баба търси вързопче” изправи бащи срещу първолаци в час по физическо на ОУ „Алеко Константинов”

“Компютърът е устройство, което може да бъде програмирано да извършва набор от аритметични и логически операции”, обяснява програмистът Ивайло Недялков и уточнява, че устройството също има „мозък” и това е неговият хардуер. В Седмицата на бащата компютърният специалист гостува на децата от 2 а клас на ОУ „Алеко Константинов”, където учи синът му Стоян. Класната Виктория Стойнова поканила родители да представят на достъпен за децата език своите професии. Недялков се отзовал и разказал за появата на компютъра, за първите електромеханични изчислителни машини, обяснил откъде са произлезли преносимите компютри. За момчетата било особено интересно да узнаят какво представляват компютърните мрежи.

Бащата на Ели – Александър Георгиев, донесъл в клас устройство, което проверява дали водата в тръбите се движи нормално. Учениците от 2 а клас изработили и подарили на татковците картички и получили от тях като подарък „Приключенията на Лукчо” на Джани Родари. Майките се погрижили Седмицата на бащата да завърши с питка и лакомства.

В паралелките на Марияна Найденова и Елиана Иванова също се провели уроци  с участието на бащи, които разказали за професиите си и прочели откъси от любими детски книжки.

Първолаците на Николина Търева  също се включили  с две инициативи.  Двама от бащите гостували в часа по български език, за да четат от „Мечо Пух” и „Пипи Дългото чорапче”, разказвали интересни спомени от своето детство, свързани с първите им опити да четат, задавали гатанки. В края на часа всяко дете получило картинка за оцветяване с любим герой от приказка.

Четирима татковци участвали като капитани на отбори в часа по физическо. След сериозна загрявка последвали щафетни игри, в които малките играчи показали завидни умения, а капитаните ги напътствали как да спечелят най-много точки. Щафетите с промушване през обръчи и „Сляпа баба търси вързопче“ изправили едни срещу други първолаци срещу бащи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.