Председателят на журито Недялко Славов обяви имената на победителите.

Победителите в литературния конкурс получиха ваучери за книги от издателство „Хермес”

 

Председателят на журито Недялко Славов обяви имената на победителите.

Победителите в литературния конкурс, посветен на 60-годишнината на ЕГ „Иван Вазов”, бяха отличени днес на специална церемония в училищната библиотека. Десетки ученици се включиха в надпреварата за разказ, есе и поезия, организирана по повод юбилея. Журито бе оглавявано от Недялко Славов – писател, поет и драматурт, носител на национални награди за поезия и проза. Негови асистенти при оценяването на ученическите творби бяха поетът и писател Ина Иванова, и Елеонора Пенева – автор на стихове, разкази, есета, пиеси и детски приказки.

Призьорите получиха като награда ваучери за книги, предоставени от издателска къща „Хермес”.

В категорията „Разказ“ журито присъди две първи места – на Боряна Бързинска и Мая Димитрова, и едно трето – на Василена Белева

В категорията „Есе“ грамоти и награди получиха  Лиа Лазариди – първо място, Дарина Мирчева – второ място и Георги Георгиев – трето място.

В категорията „Поезия“ също бяха присъдени две първи награди – на Невена Кумчева и Милена Милчева. Третото отличие отиде при Борис Ангелов.

Поощрителни награди получиха Йоана Пенева и Ния Младенова, а специалната бе за Кристина Димитрова.

Учениците ще празнуват 60-я рожден ден на любимото училище на 26 октомври в Спортната зала на Пловдивския университет. Сцената е поверена изцяло на гимназистите, които сами са писали сценария за тържеството. Официалното честване ще е на 29 октомври от 17.30 часа в Дома на културата. На 31 октомври е предвидено факелно шествие по Главната улица до паметника на Иван Вазов в Дондуковата градина.