XIX пленер „Традиция, екология, творчество“ на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” събра млади художници от цялата страна

Младежи от 9 града на страната оживиха архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив”. За поредна година СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ откри пленера „Традиция, екология, творчество“ в къщата на Мексиканското изкуство. Най-талантливите млади художници от различни краище на България ще имат възможността да опознаят най-стария жив град в Европа, да попият от атмосферата му и да претворят в картините си красотите на Стария град. Сред участниците ще са деца от училища в Бургас, Панагюрище, Шумен, Благоевград, Пазарджик, Елин Пелин, Варна и Пловдив.

Пленерът е разделен на два кръга. Първият е конкурс за рисунка, като творбите се изпращат предварително, а вторият събира младите творци на пленер. Организатори на събитието са МОН, Регионално управление на образованието, район „Западен“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Градуса на настроението при откриването повдигнаха учениците от профилите музика и хореография на училището домакин.

Награждаването и закриването ще се състоят на 20. април от 12.30 часа. Непосредствено след това ще бъде открита и изложба творбите в ГХГ „Мексиканско изкуство“, която ще бъде отворена за жителите и гостите на града в продължение на една седмица.