Организатори на 18-то издание на форума, на който ще вземат участие 145 ученици, са ЧОУ „Бъдеще” и ЧЕГ „Стоян Сариев

Фолклорен концерт под мотото „Нашите корени” събира в Пловдив ученици от частните детски градини и училища у нас. 18-то издание на форума ще се проведе на 11 май, когато честваме светите братя Кирил и Методий. Домакини на събитието са Частно основно училище „Бъдеще” и Частна езикова гимназия „Стоян Сариев”.

По традиция Българската асоциация на частните училища среща малки, големи и още по-големи деца и ученици и техните учители и ръководители от частни детски градини и училища. Заявка за тазгодишния фестивал са направили 145  участници от София, Стара Загора и Пловдив. Те ще се представят в четири категории: хорове (вокални групи), индивидуални изпълнители (певци или инструменталисти), танцови формации и групи или индивидуални изпълнители на словесен фолклор – обичаи, обреди, ритуали; пословици, гатанки, скоропоговорки. Допускат се изпълнения на автентичен или обработен фолклор във     всички категории.

Домакинството на Пловдив не е случайно, тъй като градът е Европейска столица на културата. На 11 май от 14 часа младите дарования ще се представят на сцената на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи – от предучилищна възраст, до гимназиална степен.

Фестивалът се провежда в сътрудничество с МОН.