Талантливите художнички са доволни от творението си.

Чрез платформата Kahoot децата от иновативната паралелка на ОУ “Гео Милев” ще учат по-лесно български и математика

Талантливите художнички са доволни от творението си.

Дни преди старта на новата учебна година класната стая на децата от II а на ОУ „Гео Милев“ е променена до неузнаваемост. Главни виновници за преобразяването на кабинета са дипломантите от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ Елис Нешад и Мирослава Танева. Бившите зрелостнички изрисуваха върху една от стените сюжет от образователната игра Jumpido. Талантливите момичета се справиха само за пет дни, като идеята е малчуганите да бъдат стилумирани да напредват с уроците в позитивна среда. Това е подаръкът на художничките за иновативната паралелка.

През новата учебна година  ОУ “Гео Милев” е със статут на иновативно училище. Второкласниците ще имат възможността да изучават изобразително изкуство извън сградата на училището. В 64 изнесени учебни часа децата от иновативната паралелка ще възприемат изкуството в нова непозната среда, различна от учебната. Те ще могат да рисуват на улицата, в различните пловдивски галерии и музеи, в градските паркове и градини.

Часовете по български език и математика ще минават като игри. Чрез електронната платформа и QR кодове децата ще имат възможност да откриват задачки или да проверяват вече решени от тях такива, а чрез платформата Kahoot ще проверяват какви знания са придобили по време на учебния час. Чрез онлайн образователни игри и движение децата ще усвояват основни аритметични действия, както и норми в книжовния български език, обяснява директорът Анелия Кирова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.