Талантливите художнички са доволни от творението си.

Чрез платформата Kahoot децата от иновативната паралелка на ОУ “Гео Милев” ще учат по-лесно български и математика

Талантливите художнички са доволни от творението си.

Дни преди старта на новата учебна година класната стая на децата от II а на ОУ „Гео Милев“ е променена до неузнаваемост. Главни виновници за преобразяването на кабинета са дипломантите от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ Елис Нешад и Мирослава Танева. Бившите зрелостнички изрисуваха върху една от стените сюжет от образователната игра Jumpido. Талантливите момичета се справиха само за пет дни, като идеята е малчуганите да бъдат стилумирани да напредват с уроците в позитивна среда. Това е подаръкът на художничките за иновативната паралелка.

През новата учебна година  ОУ “Гео Милев” е със статут на иновативно училище. Второкласниците ще имат възможността да изучават изобразително изкуство извън сградата на училището. В 64 изнесени учебни часа децата от иновативната паралелка ще възприемат изкуството в нова непозната среда, различна от учебната. Те ще могат да рисуват на улицата, в различните пловдивски галерии и музеи, в градските паркове и градини.

Часовете по български език и математика ще минават като игри. Чрез електронната платформа и QR кодове децата ще имат възможност да откриват задачки или да проверяват вече решени от тях такива, а чрез платформата Kahoot ще проверяват какви знания са придобили по време на учебния час. Чрез онлайн образователни игри и движение децата ще усвояват основни аритметични действия, както и норми в книжовния български език, обяснява директорът Анелия Кирова.