Посолството ни във френската столица приюти изложбата на пловдивските ученици

004 (1)

 

Изложба под заглавие „Легенди, предания и пейзажи от България” откриха ученици от СОУ „П. Евтимий” в българското посолство в Париж. Младите дарования от клуб „Да съхраним и претворим духовното богатство на България” показаха живописни и графични рисунки, декупаж, костюми и декори за пиесата „Орфей и Евридика”. Децата са били поканени за участие в провеждащият се за трета поредна година фестивал „Пролетна мистерия”, който е събрал ученици, студенти и преподаватели от София, Пловдив, Париж, Лио. Пловдивските таланти извоюваха две първи места, които бяха донесени от 11-годишния Даниел Кирков и Деница Алексиева- на 14 години.

Тази година е изключително успешна за клуба, който получи три награди от областния етап на конкурса „Рицарят в мен”. Наградените Деница Алексиева, Благовеста Капарова и Никола Минчев са избрани да представят град Пловдив и областта на националния етап.

Миналата година малките художници направиха изложба в Будапеща, а през 2013 година бяха гости на във Венеция като участници в две значими творчески събития. В Художествения лицей на града те представиха своята изложба на тема „Пътища”, а съвместно с Галерия „Орхидея” проведоха „Голямото рисуване на малките художници” на площад „Сан Марко”, откъдето нарисуваните детски мечти заплуваха из каналите на Венеция към нови приятели.

Клубът, който е инициирал неколкократно пленери, се ръководи от Елица Гигова.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.