Талантливите деца от ОУ „Стоян Михайловски“ превърнаха в празник символичното запалване на светлините на коледната елха в Областна администрация.

„Щастливи сме да поставим началото на коледните тържества с вас и вашите родители. Предстоят ни най-щастливите дни от годината, когато се събира цялото семейство и всички споделяме любовта си. Бъдете здрави и правете добро! Не забравяйте, че семейството е всичко – дава ни любов, подкрепа и сила“, обърна се към присъстващите областният управител Илия Зюмбилев.

Начало на програмата поставиха коледари от четвъртите класове, чийто учител е известният народен изпълнител Здравко Мандаджиев. Те благословиха домакините за здраве и берекет, а песента „Рипни, Калинке“, изпълнена в дует от Елена Кисьова и Лазар Сотиров от 4.в и 2.в клас, очарова публиката и вдигна настроението. Впечатляващо бе участието и на учениците от 1. б и 4. а клас, които представиха песента „Сурвакари“ и разпалиха още повече коледния дух.

Областния управител покани светлините на елхата да запали коледният ангел  първокласничката Габриела Герова. И понеже празниците са споделена радост, специален гост на тържеството бе едно талантливата Мартина Куртева, която е незряща, но има сърце за музиката. Тя получи коледен подарък от областния управител и аплодисментите на гостите.

„Благодарим, че избрахте нас, защото ние сме щастливо училище с традиции. Всяка година учениците ни се увеличават, все по-многобройни стават и техните отличия. Но това, което ни прави различни, е любовта към българските традиции, българската идентичност и българския дух. Докато я има тази любов, ще я има и България“, каза директорът на ОУ „Стоян Михайловски“.

Областният управител я отличи със специална грамота за принос в опазване на българските традиции и развитие на творческия потенциал на възпитаниците на училището.

Коледни подаръци от получиха всички участници в програмата, а на финала на празника се изви хоро под акомпанимента на гайдаря Стоян Паров -ученик от 6. б клас.