Музикантите ще свирят на Римския стадион, стълбите на Каменица, край фонтаните в Цар-Симеоновата градина и хотел „Рамада Тримонциум“

Денят на музиката събира за съвместен концерт таланти от НУМТИ „Добрин Петков“, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Държавната консерватория при Тракийския университет в Одрин. Пловдивските изпълнители вече бяха на репетиция в южната ни съседка, за да изсвирят заедно произведенията, включени в програмата. Те бяха посрещнати от зам.-ректора на университета и директор на консерваторията проф. Ахмет Хамди Зафер, който също ще се включи в съвместната арт проява, реализирана с подкрепата на Дирекцията по въпросите на ЕС към Министерството на външните работи на Република Турция.

Началото на арт инициативата ще бъде дадено на 1 октомври в 17.30 часа с клавирен концерт в хотел „Рамада Тримонциум“. Участие ще вземат д-р Серхан Кюнгерю – пиано и пловдивските ученици Радослав Чиколов, Виктор Вичев, Йордан Тодоров, Борис Биков и Георги Чиколов.

Концертът на откритата сцена край Пеещите фонтани е с начален час 21. Публиката ще чуе струнно трио от Държавната консерватория в Одрин, ансамбъл ударни инструменти „Престо“ с ръководител Пенчо Пенчев  – НУМТИ „Добрин Петков“ и академичния народен хор с диригент  проф. д-р  Костадин Бураджиев към АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

Две са музикалните прояви на 2 октомври. Концертът под мотото „Пловдив заедно“ включва трио духови инструменти от Одрин и дуо тромпети от АМТИИ. Началото е в 12.30 часа. Финалният концерт ще бъде вечерта от 18 часа на сцената на Римския стадион. Диригенти са проф. Ахмет Хамди Зафер и доц. Пламен Първанов. Гост-изпълнител ще бъде цигуларят Мичо Димитров.

Върху часовника на входа на консерваторията цифрите са заменени с ноти.