Второто издание на форума „Театър-Игра-Живот” на СУ „Св. Седмочисленици” ще бъде открит от зам.-кмета по култура Александър Държиков

Таланти от забавачката до 12 клас ще се състезават в ученически фестивал на театралното изкуство, който организира СУ „Св. Седмочисленици”. Второто издание на форума „Театър-Игра-Живот” ще се проведе от 18 и 20 април в актовата зала на училището и е част от културния календар на Пловдив. Затова на официалното откриване приветствие към участниците ще отправи зам.-кметът по култура Александър Държиков. Участие ще вземат състави от детските градини и училищата на територията на областта. Регламентът не поставя ограничения за теми и произведения, с които ще се представят ученическите формации. Но максималното време да блеснат талантите на сцената, е 20 минути.

5-членно жури ще оценява изпълненията и ще връчи статуетки и парични награди за първите три места. Отличията ще се присъждат в следните възрастови категории – детска градина, 1-4 и 5-12 клас. Актьорски умения, визия, декори и костюми са основните критерии за оценка.

„Креативността е толкова важна в образованието, колкото и грамотността”, твърдят организаторите на фестивала.

В първото издание на конкурса участваха театрални състави от 40 учебни заведения от Пловдив и областта, които представиха постановки на български и чуждестранни автори.

1 КОМЕНТАР

  1. На снимката са децата от детска градина ” Еделвайс”, гр. Пловдив, които участваха на театралния фестивал миналата година с приказката ” Храбрият оловен войник”. А за да разберете с какво ще изненадат зрителите тази година – елате, вижте и се насладете.
    “Нима ще може без вълшебство
    да мине пъстрото ни детство.
    Не зная млад и остарял
    без приказки да е живял.”

Коментарите са затворени.