100 деца ще се изявят на сцената на Драматичния театър за юбилея. Крисия ще пее с пловдивските таланти

С празничен концерт ще отбележи 10 години от създаването си вокална група „Бамбини“. Близо 100 деца ще се изявят на сцената на Драматичен театър на 31 май от 18.30 часа. Музикалните таланти ще представят песни от своя авторски репертоар, а специални гости на събитието ще са атрактивните и стилни момичета от квартет „Интро“, както и  финалистката от дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ – Крисия.  „Бамбини“ ще изпълнят заедно със своите специални гости едни от най-хубавите български песни.

За своите 10 години вокалната група към Център за подкрепа на личностното развитие- ОДК Пловдив, се утвърди като една от най-успешните певчески формации в града. Част от репертоара на групата е във фонда на Българско национално радио, а през 2018 година песен на децата влезе в учебника  по музика  за 1. клас.

Само преди месец  и половина най -големите възпитаници на Снежана и Димитър Доневи се завърнаха от Международен фестивал „Млади таланти“ в София с най-мечтаната награда – GRAND PRIX. Трета поредна година талантите на „ Бамбини“  са част от проекта на фондация „Димитър Бербатов –  „Успелите деца на България“.

Не само децата, но и ръководителите на  формацията са успешни изпълнители. Вече 12 години Снежана и Димитър Доневи са част от популярния оркестър „Канарите“.  Димитър има многобройни награди за авторска музика и аранжименти, а  преди броени дни Снежана бе отличена с почетна значка на Пловдив за заслуги за развитие на образованието.