Нови интерактивни дъски, енциклопедии, пъзели и игри в шесттте детски градини на района

Образователни таблети подпомагат обучението по български език в детските градини на район „Източен”. Кметът Николай Чунчуков присъства днес на открит урок с деца от ДГ “Наталия“ по проект „Растем заедно“, който се реализира по оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“.

Целевата група за допълнително обучение по български  показа пред  гостите завидни умения в  свързан говор, речников запас и произношение на сложни думи.  Под  напътствията на базовия учител към Пловдивския университет Снежана Табакова децата работиха  на новите си образователни таблети, изпълнявайки задачи от интерактивната дъска.

Оказа се, че малчуганите се справиха безпроблемно с  технологиите, те проявиха изключителна активност в заниманието. Кметът не издържа на интересното занимание и също се включи  с Марианка, Имдат и Жорко в дидактичната игра „Кое на кого служи“. Учителката се пошегува, че има кой да я замести в работата по проекта. Чунчуков  поясни, че новите интерактивни дъски и образователните таблети са  последно поколение  и са поредната доставка по образователния проект, който е за 467 173 лв. и включва 300 деца от уязвими групи от 6 детски градини.

Директорът на градината Екатерина Загорска показа  новото оборудване за развитие и обогатяване на образователната среда –  енциклопедии, учебни табла, пъзели, игри; комплекти нагледни материали, средства за развиване на фината моторика, богат набор пособия за рисуване, библиотечни шкафове, маси на обща стойност 50 000 лв.

Ръководителят на проекта и главен експерт по образование в района Стефка Симеонова отчете, че за последната година от развитие на дейността не е очаквала такива  видими резултати и насърчи родителите да подкрепят децата си.