С празнично шествие, концерт и изложба ще отбележи патронния си празник СУ „Св.св. Кирил и Методий“ на 11 май. Екипът на училището, настоящи и бивши учители и ученици ще преминат през центъра на града, тръгвайки в 16:30 ч. от площад “Стефан Стамболов”. По традиция множеството ще се отправи към барелефа на светите братя в подножието на Старинен Пловдив. Вечерта ще завърши с празничен концерт на ансамбъл “Марица”. Началото е в 18:30 ч. на сцената на площада пред общината.

Ден по-късно ще се проведе изложба на двадесет и втория Национален пленер “Традиция, екология, творчество”, осъществен с подкрепата на ОИ “Старинен Пловдив”. В него участие ще вземат 65 ученици от 10 училища от цялата страна. Експозицията ще представи творбите на учениците, дошли в града под тепетата, вдъхновени от историята и архитектурата на резервата, както и наградени творби от конкурса за рисунка, в който се включиха 32 млади таланти от различни школи и училища. Изложбата ще бъде открита на 12 май от 12:30 ч. в Данчовата къща, след което е предвидена церемонията по награждаване на най-изявените участници в трите категории – рисунка, компютърен проект и фотография.

Тържественият концерт на випуск 2023 е следващото значимо събитие в календара на училището. На 15 май на Римския стадион тазгодишните зрелостници и ученици от професия “Танцьор”, специалност “Български танци”, ще представят своя концерт спектакъл, с който училището ще отбележи 30-годишния юбилей от създаването на първата си хореографска паралелка.