Писателят Владислав Христов ще води литературното ателие на 18 март в Младежкия център

 

С хайку клас започва образователната програма на литературния фестивал „Пловдив чете“. Първата творческа работилница с вход свободен и предварително записване ще се състои на 18 март в Младежкия център. Писателят Владислав Христов ще предаде своите знания и умения за писане на хайку.

„За незапознатите с хайку, тази поезия винаги е изглеждала лесна за разбиране и написване. Да, хайку е най-кратка поетична форма, но то съвсем не е просто тристишие, описващо произволна природна картина. Всяко хайку съдържа в себе си нива от подсмили, ако нямаме знанието и подготовката да ги разчетем, те ще останат завинаги скрити от нас“, казва Владислав Христов. Той пише публицистика, кратки прози, поезия и хайку. Носител е на множество отличия в национални и международни литературни конкурси, сред които голямата награда „Basho-an” (2020) на Музея Башо, Токио. Пет години е в класацията на 100-те най-креативни хайку автори в Европа. Член e на Световната хайку асоциация и на „The Haiku Foundation“.

Владислав Христов ще запознае участниците в уъркшопа с някои от най-високите образци в жанра, ще представи за основните правила при писане, ще разкаже за различните хайку школи и техните похвати. Всеки от тях ще пробва да напише хайку по зададена тема

Записване: https://forms.gle/WxWA7yrwPagq6pT47

За допълнителна информация:

тел. 0878 11 04 36

plovdivchete@gmail.com