Гимназисти от ПГ по кожени изделия и текстил гостуваха на ОУ „Панайот Волов“

Ревю на официални рокли, изработени в часовете по учебна практика, направиха ученици от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ пред седмокласници и техните родители от ОУ „Панайот Волов“. Момичетата от специалност „Бутикови облекла“ представиха ефирни асиметрични тоалети в актуалните за пролетно-летния сезон цветове. Те влязоха и в ролята на манекени, като сами дефилираха с изработените от тях облекла. Освен ученици, в публиката имаше и родители, които бурно аплодираха талантливите гимназисти.

Поканата за участие в инициативата „Заедно можем повече“ е на директора на ОУ „Панайот Волов“ Михаил Крантов в рамките на Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Целта на събитието е да мотивира родителите не само да участват в училищния живот, но и да подкрепят децата си да продължат своето образование и да завършат средно. И в двете учебни заведения преобладаващият брой ученици са от уязвими групи.

След дефилето 10-класникът Рашко се обърна към публиката, за да потърси доброволец за демонстрацията на модна мъжка прическа. Първият смелчага, който се озова на сцената, се сдоби с оригинална фризура, оформена старателно пред ентусиазираните зрители.

Осмокласничките Албена Димитрова, Ана Тодорова и Наска Кръстева от специалност „Компютърно проектиране и десениране на тъкани площни изделия“ представиха текстилни торбички с трансферен печат на логото на училището, направен от тях.

Пред родителите и седмокласниците възпитаниците на ПГКИТ презентираха професиите и специалностите, които ще се изучават през учебната 2022/2023 година, и ги поканиха на традиционното си годишно ревю на 20 юни на Водната каскада на Главната.