Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ запознаха първокласниците с основните правила, които трябва да спазват като участници в движението

С открит урок по безопасност на движението в ОУ „Алеко Константинов“ бе дадено началото на образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ запознаха първокласниците с основните правила, които трябва да спазват.

Кампанията се организира за четвърта поредна година от Тимбарк България, съвместно с МОН и МВР. Като част от инициативата е създаден иновативен мултимедиен урок, достъпен безплатно за всички училища в страната на https://presicham-s.tedi.bg/. В него е  включен и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания от страна на децата.

„През предишните три издания на кампанията видео уроците бяха използвани активно от учениците от начален етап. Така те научават повече за безопасността на движение на пешеходци, водачи и пътници, усвояват важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки“, каза  комисар Мария Ботева, от дирекция „Национална полиция”.

Разработеният онлайн урок дава възможност на всяко училище да го използва и да стане част от кампанията. До момента желание са заявили 62 училища от 22 населени места. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през обучението само тази година е близо 10 000. Тазгодишното издание ще се проведе в хибриден формат, като практически обучения ще има  в училища в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.