Зрелостници от Френската, Математическата, Английската и Хуманитарната гимназия правят организация за подкрепа на каузата

Пловдивски зрелостници и тази година ще подкрепят кампанията „С тениска на бала”, която помага на абитуриенти без родители да продължат образованието си. За шеста поредна година благородната инициатива цели да събере средства за младежи в неравностойно положение, като финансира първата им година в университета.

191 стипендии на студенти първокурсници и 56 поощрителни стипендии на второкурсници и третокурсници за “много добър” и “отличен” успех са осигурени през първите пет години на инициативата „С тениска на бала“, отчитат организаторите от БЧК и Мото-Пфое, които подпомагат абитуриенти сираци 15 години.

На специално създадения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства онлайн, по банков път или в специалните урни на БЧК в „Мото-Пфое“.Срещу направеното дарение учениците ще получат символа на кампанията – тениска, с която да отидат на изпращането или годишнина от завършването си. Чрез сайта на инициативата и създадения нов Instagram профил, зрелостниците ще могат да си избират и поръчват тениска. За доставката ще могат да ползват и куриер на DHL -партньор на инициативата.

12-класници от Френската, Математическата, Английската и Хуманитарната гимназия се готвят за поредна година да подкрепят каузата.

Абитуриентите, които кандидатстват за стипендия, трябва да са сираци – без родители или с един жив. Право на финансова помощ имат също настанени в приемно семейство, младежи с неизвестен родител или настанени в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Желаещите подават заявления по образец, който може да се изтегли от сайта на кампанията.