Цвете за осмокласниците и от зрелостниците на ЕГ „Пловдив“

Червена роза за „добре дошли“ получиха на първия учебен ден осмокласниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, където гостува зам.-кметът по култура Пламен Панов. Приветствие към новото попълнение на училището отправи  Джанет Чавдарова от 12 а клас, след което Панов лисна менче с вода със заръка за отдаденост , желание и постоянство.

„Това са трите основни принципа на успеха, в които искрено вярвам. Идвате на едно вълнуващо място, в един вълнуващ град – различен от всички други. На добър час, вярваме във вас“, обърна се към осмокласниците зам.-кметът.

Директорът Николай Томов връчи две специални награди – на Мария Атанасова от 10 а клас за участие в извънучилищни дейности и утвърждаване на ролята на училището като мултикултурен посредник. Румяна Михайлова от 10 б клас  получи наградата „Ученик на годината“ за отличен успех и многобройни призови места от международни конкурси.

Днес на оградата на гимназията бе експонирана фотоизложбата „Природата като убежище“ . Тя е част от проекта ФОТОФИКСАЖ, осъществяван с подкрепа на Национален фонд „Култура”.

С роза преди прекрачване на училищния праг бяха посрещнати и осмокласниците на Езикова гимназия „Пловдив“. Директорът Николай Радев награди участниците в националната олимпиада по български език, както и десетокласниците Райна Гочева и Атанас Вилчев заради постигнатите от тях невероятни резултати на НВО по български и математика – 96.5 точки от максимални 100.

Приветствие от името на новото попълнение на гимназията отправи Мелин Мюмюнова, приета с бал 495.