Събраните средства от традиционния базар ще отидат за реализиране на инициативите по повод юбилея на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“

Коледен концерт в зала „България“ на Международния панаир даде старт на честванията на 190-годишнината на Арменското училище. Талантливите деца на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“ в продължение на два часа владяха празнично декорираната сцена. Те се появяваха облечени като снежинки или джуджета, за да изпълнят песни на композитора Хайгашот Агасян, „Тиха нощ“, „Чуден сън“ и „Коледен сняг“, а неповторимите Мартина и Мария обраха овациите като феи от балета „Спящата красавица“. Бурни аплодисменти предизвикаха първолаците, които изпълниха „Дядо Коледа не спал“, и талантите от вокална група „Йеразанк“ с “Дядо Коледа в града” и “Коледна елха”. Приятелите на децата от училището –  балетно студио „Малките ангели“ при Пловдивски културен институт, изпълниха валс на снежинките. По традиция в празника взеха участие и скаутите от „Хоменътмен“.

„Благодаря Ви, че се отзовахте на поканата ни и уважихте с присъствието си нашите талантливи деца. Те са малките посланици на световната култура, на арменската и българската музика – това е бъдещето ни“, обърна се към присъстващите директорът Симон Тютелян и връчи грамоти на дарителите на училището за отиващата си 2023 г.

Средствата от благотворителния концерт ще бъдат използвани за външна фотоизложба, която представя историята на Арменското училище, за награден фонд на литературен конкурс под мотото „Колкото деца, толкова имена – историята на моето име“. Ще бъде организирана също интерактивна игра „Опознай историята на училището в сърцето на Стария Пловдив“, спортен многобой и юбилеен концерт.

Във фоайето пред залата учениците бяха подредили коледен базар с ръчно направени украшения, сувенири, картички и празнични подаръци, за да съберат средства за годишнината на училището. Доброволци  посрещаха гостите с вкусни арменски сладки.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.