Празничният концерт за юбилея на 27 октомври е поверен на училищните таланти

D_bc876c68922e35b5b3fbe75f6d41e19c

С бал на поколенията ще отбележи своята 55-годишнина Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Да се присъединят към събитието покани са отправени към възпитаници от всички випуски. Празничната вечер, на която ще се съберат кадрите на Строителния, настоящи и бивши преподаватели, е на  27 октомври от 19.30 часа в “Санкт Петербург”.

Директорът Мариана Спасова обясни, че празничният концерт, с който ще бъде отбелязан юбилеят, е поверен изцяло на учениците. Гимназията имала достатъчно много таланти, готови да се изявят, а тържеството ще бъде в училището

Началото е поставено през 1962 година, когато по решение на Министерството на образованието гимназия “Йорданка Николова” е преустроена в Строителен техникум с две специалности – „Строителство и архитектура” и „Геодезия”. През 2003 година става преименуването в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия.

Днес в гимназията учат над 960 ученици в 5 специалности с разширено изучаване на английски и немски език. Училището разполага с осем модерни компютърни кабинета, видеозала, зала за презентации, кабинети по цветарство, техническо чертане, физика, химия, лаборатория по фотограметрия, богата библиотека с читалня, тенис-зала, силова зала, мажоретна и физкултурен салон.

ПГСАГ участва с проекти по национални програми, “Коменски”, “Леонардо”, “Еразъм+”.