С акция за безопасно пресичане на ученици Пловдив отбелязаха Деня без загинали на пътя – 20 септември. Инициативата бе на Областна администрация и ОД на МВР, Община Пловдив, район „Тракия“, РУО и СУ „Софроний Врачански“. Доброволци днес станаха заместник-областният управител Атанас Ташков, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговият зам.-кмет Веселина Стоянова.

„Основната цел е да научим децата на правилата и да обърнем внимание на водачите на превозни средства, че трябва да пазят пешеходците“, каза Ташков и преведе първолаците през пешеходната пътека, а след това им разясни как да бъдат внимателни, когато пресичат сами.

Инициативата е част от събитията, които се организират за осма поредна от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL –  Ден без загинали на пътя. Дните за безопасност са  между 16  и 22 септември и преминават под  мото „Остани жив! Пази живота!“

Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за нула загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.