С акция за безопасно пресичане на ученици Пловдив отбелязаха Деня без загинали на пътя – 20 септември. Инициативата бе на Областна администрация и ОД на МВР, Община Пловдив, район „Тракия“, РУО и СУ „Софроний Врачански“. Доброволци днес станаха заместник-областният управител Атанас Ташков, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговият зам.-кмет Веселина Стоянова.

„Основната цел е да научим децата на правилата и да обърнем внимание на водачите на превозни средства, че трябва да пазят пешеходците“, каза Ташков и преведе първолаците през пешеходната пътека, а след това им разясни как да бъдат внимателни, когато пресичат сами.

Инициативата е част от събитията, които се организират за осма поредна от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL –  Ден без загинали на пътя. Дните за безопасност са  между 16  и 22 септември и преминават под  мото „Остани жив! Пази живота!“

Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за нула загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.