Стартира национална кампания за ученически съвет или парламент във всяко училище

 

images

Национална кампания за формиране на ученически съвет или парламент във всяко училище започва Съюзът на учениците в България. Целта на инициативата, която иска да стигне и до най-затънтеното място в страната, е учениците да имат представителство във всяко българско училище. Затова Съюзът на учениците, който е неправителствена организация в обществена полза, започва двудневни обучения по самоуправление и лидерство. В тях ще могат да участват ученици между 14 и 18 години. Първата част от кампанията, която ще продължи до края на календарната година, ще обхване средните общообразователни училища и професионални гимназии от цялата страна.

Семинарите се водят от двама подготвени обучители, част от звеното от обучения на Съюза, които  имат солиден опит и са преминали необходимите теоретични и практически квалификации. Целта е учениците да повишат своята информираност и подготовка, за да завоюват повече успехи на ученическото представителство в своето училище. Те ще надграждят своите знания и умения в лидерството.

Обучението е безплатно, като ученическите парламенти по места трябва да осигурят зала с мултимедия и да поемат две нощувки.

Необходимите технически параметри за провеждането на подобно обучение от наши обучители са осигурена просторна зала с мултимедия, поети пътни разходи за автобус в двете посоки от София до съответното населено място за двама обучители и поети две нощувки.

Могат да ни пишат, както директори и педагогически специалисти, така и всички заинтересовани ученици, които искат да укрепят или изградят ново ученическо представителство в своето училище, обясняват организаторите.

1 КОМЕНТАР

  1. ми нормално, време си е да стане както у европата

Коментарите са затворени.