По-бързо възстановяване на дейността на регистъра за дипломи, настояха още директорите на Отрасловия съвет към МОН

Да се даде възможност и на детските градини да бъдат иновативни. Това предложение направи Съюзът на работодателите в системата на народната просвета на вчерашния Отраслов съвет към МОН. От организацията настояват да се вземе решение за промени в Закона за предучилищното и училищното образование, които да позволяват на детските заведения да прилагат иновативни подходи в обучението и да кандидатстват пред просветното министерство, както правят на този етап училищата. С всяка изминала година расте броят на училищата, които въвеждат модерни методи на преподаване и променят средата в класната стая, кандидатствайки за статут на иновативни.

Партньорите дебатираха политиката на МОН за задължително обхващане на 4-годишните деца в предучилищно образование. Съюзът изрази категорична подкрепа за предприемане на всички дейности сред социалните партньори и образователните институции за успешното прилагане на обхвата.

От Съюза на работодателите настояват за по-бързо възстановяване на дейността на регистъра за дипломи, както и да бъде изпратена информация до КАТ за необходимите документи за шофьорски курсове – сега и при завършен първи гимназиален етап.

Създаване на приоритетна квалификационна програма за новоназначени директори към Центъра на МОН в Банкя бе друго от исканията на работодателската организация.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.