Партньори в организацията са катедрата по теология на ПУ и Сдружението на православните богослови

Deca i mladeji ot Centara za socialna rehabilitacia 02

Благотворително представление „Сътворението”, посветено на Рождество Христово, организират на 18 декември, децата и младежите от Сдружение „Паралелен свят”. Представлението започва от 18. 30 часа в концертната зала на СУ „ Св. Седмочисленици”.

Партньори в организацията на представлението, както и на коледния базар, са район „Тракия”, катедрата по теология на Философско-историческия факултета на Пловдивския университет и Сдружението на православните богослови „Паисий Хилендарски”.

Базарът ще бъде разположен във входния салон  на кметството на „Тракия” от 18 до 22 декември и на него ще се продават сувенири, картички, декорации, изработени от децата, младежите и родителите от Сдружение „Паралелен свят”. Набраните средства ще се използват за издръжката на  Центъра за социална рехабилитация и интеграция  „Паралелен свят“ – за деца и младежи с увреждания.

Центърът отваря врати преди една година в бл. 15 на ЖР „Тракия”. Той е създаден от родители, които се обединяват в Сдружение „Паралелен свят“. Благодарение на техните усилия днес в Пловдив има място, където децата и младежите с интелектуални затруднения общуват, учат се на различни умения – от подреждане на вещите, пране и гладене, през приготвяне на храна до организиране на времето си и управляване на живота си.

От разкриването си до момента центърът е безплатен и се финансира основно от дарения и проекти. Средствата от благотворителните събития ще бъдат предоставени за издръжката на центъра – наем, разходи за ел. енергия, вода и заплати на специалистите, докато се получи  държавно финансиране.