На втория етап могат да се явят ученици от 1. до 7. клас, тестът на кандидат-гимназистите е по формата на НВО

 

Ученици от 1. до 7. клас могат да проверят грамотността и знанията си по български език на областното състезание „Св. Иван Рилски”, което ще се състои на 11 май. Тестовете за кандидат-гимназистите ще са по формата на националното външно оценяване. Вторият етап от тазгодишната престижна надпревара отново се провежда под патронажа на Института за български език при БАН.

Заявки за участие се подават от 24 април до 9 май в СУ „Черноризец Храбър” (без събота и неделя). Таксата е 15 лева. За седмокласниците таксата е 20 лева.

Състезанието ще се проведе на 11 май от 10 часа в СУ „Черноризец Храбър”. Учениците до 1. до 6. клас ще трябва да се справят с тестовете в рамките на един час, а кандидат-гимназистите ще работят по формата на националното външно оценяване – тест и преразказ с дидактическа задача. Класирането за седмокласниците ще се извърши само по резултатите само от теста, но текстовете ще бъдат проверени и оценени, уточняват организаторите.

Участието не е обвързано с предишния етап на състезанието.

Учениците от всеки клас, класирали се на първите три места, ще бъдат наградени. Ще има и генерално класиране за участниците в двата етапа за тази година за 4., 5., 6. клас и в трите етапа за 7. клас.

Резултатите на 4. клас ще бъдат изнесени на 23 май, а на останалите – на 11 юни, заедно с информация за получаване на наградите на сайта на състезанието.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.