Ученици от Пловдив и региона могат да проверят знанията си по български език и литература на областното състезание „Св. Иван Рилски”, което бе възстановено миналата година след прекъсване заради пандемията. Участие в първия етап могат да вземат ученици от II до VII клас. Тестовете за кандидат-гимназистите ще са по формата на националното външно оценяване, но без преразказ с дидактическа задача на този етап. Престижната надпревара отново се провежда под патронажа на Института по български език към БАН.

Заявки за участие се подават от 13 ноември до 23 ноември между 9.30 и 17.30 ч. в СУ „Черноризец Храбър” (без събота и неделя). Таксата за учениците от II до VI клас е 15 лева. 20 лева заплащат учениците от VII клас.

В деня на състезанието заявки няма да се приемат. То ще се проведе на 25 ноември от 10 часа в СУ „Черноризец Храбър” при спазване на всички противоепидемични мерки.

Резултатите ще бъдат изнесени на сайта на състезанието на 22 декември с информация за получаването на наградите. Класиралите се на първите три места ще бъдат отличени. Ще има и генерално класиране, в което ще участват явилите се на всички етапи за 2023/2024 година.

За повече информация – 0882 30 85 20