Вокална група "Бамбини".
Вокална група "Бамбини".
Вокална група “Бамбини”.

С куп награди се завърнаха от националния конкурс “Орфеево изворче” в Стара Загора съставите на Общински детски комплекс, похвали се директорът Таня Караиванова. Първо място, диплом и плакет от 15-тото издание донесе първи концертен състав на фолклорен танцов състав ”Иглика”. Танцьорите взеха и първа награда  за участието си в ревю на автентични костюми.  Програмата на творческия колектив впечатли журито с оригиналната хореография и музика на Венцислава Еленска, Димитър Петров и Георги Монев.

„Златна лира на Орфей” и плакет бяха присъдени за вокална група ”Бамбини” – I възрастова група, от националния  конкурс ”Орфеево изворче”, проведен в Калофер. „Златна лира на Орфей” и плакет спечели и II концертен състав на формацията с ръководител Снежка Донева. Талантливите певици  получиха и индивидуални отличия –  златни, сребърни и бронзови лири за изпълненията на Мария Паскалева, Елеонора Гаргова, Рая Павкова и Марио Гаджалов. Диплом и „Сребърна лира на Орфей” в групите за автентичен фолклор отидоха при ансамбъл ”Куклици”с ръководител Виолета Щерева и корепетитор Румен Монев. Златни, сребърни и бронзови лири бяха присъдени за индивидуалните изпълнения на солистите Дария Нейчева, Елена Симидова, Радостин Ангелов, Кристина Колева, Елена Странджева, Евелина Пиларска, Павел Димитров, Рая Стоянова.

Детският театър за възрастни “Владимир Николов” грабна първа награда от националния конкурс „Словото на младите”. Призът бе присъден за спектакъла „Спомен за мечтите ни” с режисьор Евелина Николова.

Второ място на Кирил Киров от школата по спортна стрелба с треньор Румяна Симеонова завоюва второ място на Държавното първенство в Търговище, а Александра Стефанова от школата по фотография се класира трета в националния конкурс “Водата – извор на живот”, проведен в Бургас.   Поощрение от фотоконкурса бе присъдено на Кристиана Рунтева, която също е от школата на ОДК с ръководител Избел Хугасян.

 

 

Фолклорен танцов ансамбъл "Иглика".
Фолклорен танцов ансамбъл “Иглика”.