330035_296617437020146_1219590934_o

След решение на Върховния административен съд бившият директор на ЦДГ “Червената шапчица” отново е на шефския стол. В 8 сутринта днес Тинка Бодурова зае директорския пост след прекъсване от година и седем месеца. За да изпълнат решението на магистратите и я възстановят обратно на ръководната длъжност дойдоха Даниела Николова от Община Пловдив и Лилия Власова от район “Тракия”.

Със специално изработен плакат: “Добре дошли у дома, госпожо!” колегите на Бодурова посрещнаха старата си нова шефка. И бяха приготвили погача за случая, която разчупиха за здраве и късмет.

“На 19 октомври получи съобщение, че съм възстановена на работа и още на следващия ден подадох заявление в деловодството на общината, че искам да се върна на работа”, каза Бодурова за “Уча в Пловдив”.

Тя е била дисциплинарно уволнена заради това, че е приела 8 деца, в чиито документи не е фигурирал адрес на родителите в “Тракия”, където е забавачката. Обяснението на Бодурова е, че в това време е била в отпуск, заявленията на децата са били приети от учители, но впоследствие грешката е била коригирана. Нейният коментар е, че уволнението й е било тенденциозно. След освобождаването й от длъжност поста заема Дортея Бонева, която преди това е била учител в ЦДГ “Дъга”.