Спортната надпревара бе организирана от образователния медиатор Шабан Генов по повод Международния ден на ромите

В ПГ по транспорт и строителни технологии откриха изложба, в Караджово честваха 8 април и Рамазан Байрам

Учениците от СУ „Найден Геров“ грабнаха купата от футболния турнир, който се проведе днес на игрищата на Младежкия център на Гребната база по повод Международния ден на ромите 8 април. Инициатор на спортната надпревара бе образователният медиатор Шабан Гебов. В двубоя за второто място момчетата от ОУ „Панайот Волов“ победиха състезателите от ОбУ „Пенчо Славейков“, които останаха трети. На четвърто място се наредиха гостите от Професионална гимназия „Златю Бояджиев“ в Брезово.

Децата бяха изключително ентусиазирани, дадоха всичко от себе си и демонстрираха спортсменски дух, коментираха преподавателите по физическо възпитание, които аплодираха от трибуните своите възпитаници. И си обещаха бъдещи съвместни спортни инициативи.

Всички футболисти получиха грамоти за участие и медали.

 

Образователният медиатор от ПГ по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“ Фатме Арслан, образователен медиатор, учениците в ПГТСТ “Гоце Делчев” пък организира тържествено честване на празника в библиотеката на училището, като бе открита изложба на 11-класника от ромски произход Тодор Иванов. Той учи в специалност „Техник на транспортна техника“, но страстта му е рисуването. Тодор е от село Костиево, често посещава училищната библиотека, за да подготвя домашни и проектни задания и се отзовал на предложението на Фатме да донесе от вкъщи рисунки за изложба. Рисува всичко, което го впечатлява – от пейзажи и натюрморти, до училищни сюжети.

И в ОУ „Васил Левски“ в село Караджово образователният медиатор Бойчо Кочев бе двигател на днешното училищно честване, което съчета два празника – 8 април и Рамазан Байрам. Учениците от групата за занимания по интереси “Фолклор на етносите” представиха музикално-танцова програма.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.