След като миналата година подкрепи Клиниката по педиатрия, сега усилията на Стефан Грънчаров са насочени към катедрата по инфекциозни болести

„Твоят празник дарява надежда” – това е мотото на личната дарителска инициатива на петокурсника по медицина Стефан Грънчаров. Студентът от Медицинския университет също се включва и в борбата срещу COVID-19. Той вече е дарил 50 предпазни работни костюма – 30 за катедрата по инфекциозни болести и паразитология и 20 за колегите си от катедрата по микробиология, които предстои да започнат обработка на тестове за коронавирус в новоизграждащата се лаборатория.

„Смятам, че е извън всякакъв морал да се търгува с лични предпазни средства и да се прави печалба от здравето на хората. Надявам се да стимулирам повече млади хора към доброволческа дейност, да мислят активно и да заемат отговорна социална позиция. Приветствам всички, които имат желанието да помагат в името на доброто, да се присъединят към моята кампания на страницата във Facebook“, казва Стефан.

Припомняме, че той инициира „Твоят празник дарява надежда“ миналата година в подкрепа на Клиниката по педиатрия на Медицинския университет. Вместо подаръци за рождения или имения ден, бъдещият лекар призова своите приятели, близки и колеги да даряват средствата, които биха похарчили за повода. Роднини на студента медик разпространили идеята и също се отказали от подаръци за личните си празници, за да дадат рамо на каузата. Към личната му кампания тогава се присъедини и Български лекарски съюз. Със събраните от него средства бе ремонтиран етаж от Клиниката по педиатрия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.