Веселин Пачаманов от специалност „Зооинженерство“ пребори конкуренцията в категория “Линейно-описателна оценка на крави”, колегите му Стефан Кировски и Мартин Андонов влязоха в топ 10 на конкурса за компетентност при оценката на френски вина

Студент от Аграрния университет се класира на първо място в международното състезание “SIA – Paris 2020”, в което взеха участие представители на 23 държави. Веселин Пачаманов стана победител в категория “Линейно-описателна оценка на крави” от млечни и месодайни породи. Студентът от специалност “Зооинженерство” пребори конкуренцията на 60 участници с отлични знания и умения и нареди страната на челно място. Той беше награден от представител на френското министерство на земеделието и членове на Европейската комисия.  Веселин си тръгна с медал, диплом и парична награда.

Още двама студенти на Аграрния университет представяха България на международното изложение в Париж. Студентите Стефан Кировски от специалност “Аграрен туризъм” и Мартин Андонов от “Лозаро-градинарство” участваха в конкурса за компетентност при оценката на френски вина. Младежите премериха сили с участници от 22 страни и се класираха в топ 10. Те завоюваха 8-мо и 9-то място от възможни 26 със знания в областта на туризма, производството, дегустацията и оценката на специфични френски вина. Според регламента те трябваше да се справят с вида на вината, годината на производство, регион, произход и цена.