Студенти медици правят етикети за вино и пращат анонимни валентинки за 14 февруари

Кои са най-добрите преподаватели и катедри, които са ви обучавали през изминалия семестър. С този въпрос се обръща Студентският съвет на Медицински университет към колегите си в онлайн анкета, като целта е да бъдат стимулирани добрите учебни практики във висшето училище.

Всеки участник в допитването може да избере само един преподавател от лекционните курсове, един от упражнения от тези, които са му преподавали през този семестър, както и една катедра. Предложенията ще бъдат класирани на база принадлежността на студентите към съответния факултет на университета или на Медицинския колеж, специалност, курс и език на обучение. Гласуването е анонимно.

За да стимулират масово участие в анкетата, от Студентски съвет обявяват примамливи награди: 10 безплатни уикенд почивки в Рехабилитационната база на МУ-Пловдив в Цигов чарк,  10 учебника и ръководства и 10 пакета рекламни материали. Наградите ще бъдат разпределени на случаен принцип от специална комисия.

В навечерието на Трифон Зарезан & Свети Валентин Студентски съвет провежда конкурс за  етикет на вино „Лек за душата“ – специалната марка на МУ. Той може да е ръчно нарисуван или чрез компютърна програма, като условието е да бъде подходящ за стандартна винена бутилка. Участниците имат пълна свобода за формата, размера и цветовете.

Втората инициатива е изпращане на анонимна валентинка за любим човек. От влюбения се иска да напише послание към своята тайната любов, което ще бъде изпратено онлайн от организаторите на изненадата. Условието е да бъдат отбелязани името, специалността и курса на човека, който трябва да получи любовното обяснение: https://forms.gle/KkTHovoJLa4NaShx9. Валентинките ще бъдат секретно  разпратени от екипа на SCORA на 14.02.2022 година.

Комитетът по репродуктивно здраве и СПИН към Асоциацията на студентите медици пък организира конкурс за стихотворение или есе ( 200-220 думи). Темите са две: “Виното – поезия в бутилка” и “Любовта, в която аз съм ти”. Творбите се изпращат на имейл scora.asm.plovdiv@gmail.com, заедно с име и телефон за връзка.