Директорът на операта и бившият ректор на ПУ влязоха в новия Съвет на настоятелите на Медицинския университет

Третокурсничка по стоматология от Медицинския университет беше избрана в ръководството на Европейската асоциация на студентите по дентална медицина за мандата 2020/2021 година. Йолена Гешева ще отговаря за научноизследователската дейност, заемайки една от 13-те ръководни позиции. Амбициозната бъдеща стоматоложка е бивш възпитаник на ЕГ „Иван Вазов“, а преди четири години бе и кмет на Пловдив в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Европейската асоциация представлява над 70 000 студенти от държавите на Стария континент.

От новата учебна година Медицинският университет ще има нов Съвет на настоятелите. На вниманието на този орган са проектите за мандатната програма, за бюджета, за приемане, изменение и допълнение на правилника, годишния финансов отчет и отчета за изпълнението на приходната и разходната част на бюджета на вуза.

Сред новоизбраните членове са директорът на Опера Пловдив – Нина Найденова, директорът на „Алианс Франсез“ – Фани Брадинска и инж. Любозар Фратев – председател на Съвета по туризъм в града под тепетата. От квотата на ректора е също нещатният сътрудник към парламентарната комисия по здравеопазване д-р Николай Анастасов, както и бившият ректор на Пловдивския университет проф. Запрян Козлуджов.

От квотата на община Пловдив в Съвета на настоятелите влиза арх. Тодор Абаджиев – управител на фирма „Архцентър – А“, който ще подпомага университета с експертното си мнение при разработване на инвестиционни проекти. Все още от Студентски съвет не са посочили своята номинация.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.