DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

Световноизвестните графити артисти Елла & Питр пристигат в Пловдив за осмото издание на форума

Студенти франкофони от Централна и Източна Европа се събират в Пловдив, за да представят своите държави и култури. Фестивалът на Университетската агенция на франкофонията ще отбележи своето осмо издание. След Загреб и Ереван, франкофонското семейство се отправя Европейска столица на културата 2019, за да отпразнува многообразието под мотото „Да творим заедно“. Събитието ще се проведе от 1 до 5 юли в Медицинския университет.

100 студенти от 16 държави ще работят заедно по културни проекти, обединяващи техните различия. За целта ще бъдат организирани творчески ателиета по танц, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство. Младежите ще творят под ръководството на признати артисти. Финалният спектакъл ще бъде представен пред публиката на 5 юли на гала вечер под патронажа на франкофонските институции.

Двама френски графити артисти Елла & Питр пристигат в Пловдив за фестивала. Те са първите художници, които създават гигантски изображения на земята – „Спящите великани“, чийто размер е повече от няколко хиляди квадратни метра. Те ще изобразят картина на площ от 5000 кв.м., която ще свърже студентите, обединен от френския език.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.