DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

Световноизвестните графити артисти Елла & Питр пристигат в Пловдив за осмото издание на форума

Студенти франкофони от Централна и Източна Европа се събират в Пловдив, за да представят своите държави и култури. Фестивалът на Университетската агенция на франкофонията ще отбележи своето осмо издание. След Загреб и Ереван, франкофонското семейство се отправя Европейска столица на културата 2019, за да отпразнува многообразието под мотото „Да творим заедно“. Събитието ще се проведе от 1 до 5 юли в Медицинския университет.

100 студенти от 16 държави ще работят заедно по културни проекти, обединяващи техните различия. За целта ще бъдат организирани творчески ателиета по танц, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство. Младежите ще творят под ръководството на признати артисти. Финалният спектакъл ще бъде представен пред публиката на 5 юли на гала вечер под патронажа на франкофонските институции.

Двама френски графити артисти Елла & Питр пристигат в Пловдив за фестивала. Те са първите художници, които създават гигантски изображения на земята – „Спящите великани“, чийто размер е повече от няколко хиляди квадратни метра. Те ще изобразят картина на площ от 5000 кв.м., която ще свърже студентите, обединен от френския език.