DCIM/100MEDIA/DJI_0188.JPG

Фотоволтаична лаборатория на покрива на Техническия университет

Нова учебна фотоволтаична система върху покрива на четвърти корпус на пловдивския филиал на Техническия университет. Това предвижда сключеният договор между висшето училище и групата компании „Филкаб“, които са лидер в създаването на слънчеви енергийни паркове. Компаниите се ангажират да инсталират най-ново поколение слънчеви модули за обучение на бъдещите инженери. Студентите ще получат безплатен достъп до най-добрата швейцарска програма за симулиране на производството на електрическа енергия от слънцето, поясни проф. д-р Въльо Николов – директор на филиала.

Вузът е поканил като лектори водещи специалисти от „Филкаб Солар“. Те ще обучават студенти от трети и четвърти курс по теми, свързани с изграждането на фотоволтаични системи. Предвиждат се лекции в центъра за обучение, създаден в компанията.

„За нас това е не само въпрос на престиж, но и начин да покажем на бъдещите си колеги как работи едно съвременно енергетично предприятие. Ще си сътрудничеството и с учените от университета при разработване на нови проекти“, каза изпълнителният директор на фирмата Атанас Танчев.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.