Второкурснички по руска филология четоха приказки на децата от Отделението по онкохематология на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“. Поводът бе днешния Международен ден на деца с онкологични заболявания. Центърът за руски език и култура към Пловдивкия университет организира посещение на студенти при малките пациенти.

Йордана Гогозова, която се обучава в магистърска програма „Езиково осигуряване и културни дейности в туризма“, второкурсничките Вилияна Войводова и Гергана Куртева, заедно със сътрудника на Руския център Анастасия Кехайова, разказаха популярната приказка на Пушкин „Рибарят и златната рибка“. След което помогнаха на малчуганите да нарисуват персонажите с моливи, пастели и флумастери.

Това не е първата благотворителна инициатива на Центъра за руски език и култура. През декември миналата година се проведе седмият пореден Рождественски благотворителен базар в помощ на болни или нуждаещи се деца. В него, освен студентите от ПУ, се включиха и ученици от Националната търговска гимназия. Акцията събра 570 лева за онкоболните деца.