Студенти от Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийски университет “Св. Климент Охридски” наблюдаваха модел на приобщаване в ОУ “Д-р Петър Берон”. Третокурсници по „Специална педагогика“ се запознаха отблизо с практическата работа на екипа по приобщаване на децата със специални образователни потребности. Посещението на младежите бе по програмата за практическо обучение, ръководена от д-р Калоян Дамянов.

„Впечатлен съм от работата на учителите в ОУ “Д-р Петър Берон”, които се стремят да предоставят подходящи условия за развитие на всички деца, включително на тези със СОП“, коментира Дамянов.

Под ръководството на психолог, логопед и ресурсен учител студентите станаха свидетели на различните аспекти на работата с учениците със СОП. Те бяха впечатлени от индивидуалния подход към всяко от тях и от стремежа на педагозите да създадат образователна среда, която да отговаря на техните нужди и възможности. Момчетата и момичетата изразиха благодарност към учителите и специалистите за споделените знания и възможността да видят теорията, приложена в реална учебна среда.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.