Щандове за калиграфия и оригами в Деня на Корея във висшето училище, набират кандидати за международен езиков лагер

DSCF8081

Опашка за снимки с ханбок извиха студенти от Аграрния университет в Деня на Корея, който се проведе днес във висшето училище. Не само младежите, но и преподаватели се облякоха в националната носия, която  се състои от болеро и дълга пола от естествени тъкани, за да е подходяща за цялата година. Ръкавите на блузата се разтварят като криле, а по маншетите и яката са избродирани геометрични фигури, обясниха студентите доброволци от Южна Корея, организатори на събитието.  Те са членове на International Youth Fellowship и живеят от една година в България, за да популяризират корейските традиции и култура.

Аграрният университет е поредното висше училище, в което се организира подобна презентация. Предстои събитието да се случи и в ПУ, където се изучава корейски.

DSCF8086

“Напоследък много млади хора се интересуват от корейска музика, сериали, от храната. Идеята е да популяризираме нашата култура, затова привличаме ученици и студенти“, обясни Чой Хичун – председател на местната структура на International Youth Fellowship, организатор на“Europe’s Korea Camp. Тази година международният езиков лагер ще се проведе в немския град Майнц от 28 април до 1 май.Таксата е 350 евро, но българските студенти ще платят само 130 евро за транспортни разходи. Участниците в лагера ще учат корейски, ще приготвят традиционни ястия, ще се снимат с типични азиатски дрехи, ще играят игри и ще учат песни.

DSCF8089

Студентите доброволци показаха пред  колегите си от Аграрния университет принципите на игрите гонгинори и чегичаги, а най-любознателните пробваха да четат и корейската азбука. Най-много бяха ентусиастите, които пожелаха името им да бъде изписано калиграфски.

DSCF8085