Игрищата на Младежки център на Гребната база ще домкинстват стрийтбол шампионата на 3х3 Bulgaria тази събота. На 1. септември от 9 часа феновете на играта с оранжевата топка ще се радват на целодневен турнир по 3х3 баскет за всички възрасти.
Първата половина на съботния ден ще бъде посветена на подрастващите баскетболисти от града и региона. Състезанията ще бъдат разделени на възрастови групи за момчета и момичета- до 12, до 15 и до 18 години. В 16 часа започва елитният турнир за мъже и жени над 18 години. В него ще вземат участие отбори от цялата страна. Таксата за участие е в размер на 40 лева за отбор. Събраната сума от таксите ще сформира награден фонд, който ще бъде разпределен между финалистите. По време на турнира ще се провеждат и конкурси за забивки и стрелба от тройката. Най-добрите ще се борят за медали и материални награди.

Събитието се провежда със съдействието на Младежки център Пловдив, чиято кауза е да подкрепя и мотивира децата и младежите в тяхното развитие, да подобрява и развива уменията и талантите им.