„Щастливи сме, че ще зарадваме децата от ОУ „Христо Смирненски“, казва директорът на ОУ „Хан Крум“ в София Данко Калапиш

Столично училище направи предколеден подарък на децата от Ново село. 35 чина пристигнаха като дарение от 107 ОУ „Хан Крум“ в София за ОУ „Христо Смирненски“. След като научил, че учениците от селското школо седят на чинове отпреди 50 години, столичният директор Данко Калапиш се свързал с колегата си Ваня Лазарова, за да й предложи да подновят обзавеждането в класните стаи.

„На нас ни подариха нови и искаме да върнем жеста на нуждаещи се. Чиновете са запазени, така че могат още дълго да се използват. Щастливи сме, че ще зарадваме децата от село Ново село“, казва Калапиш.

Последвало обаче препятствие – как да бъдат транспортирани. Директорът на ОУ „Христо Смирненски“ Ваня Лазарова потърсила съдействие от кмета на Ново село Иван Стойчев и от фирма „Полипласт-Мараджиев“, Стамболийски.

„Благодаря за осигурения от Рангел Мараджиев транспорт. С дарените чинове ще можем да обзаведем две класни стаи. Силно вярвам, че всички ние сме съхранили доброто в себе си и от делата ни зависи бъдещето“, категорична е Лазарова, която се надява през януари да бъде възобновено присъственото обучение и децата да се върнат в училище.