Посланието на децата със специални потребности от Ресурсния център по повод 24 май е изложено в сградата на Общинския съвет

 IMG_5687

Рисунки, стихове и колажи оформиха най-дългия плакат на деца със специални образователни потребности, който бе изложен днес в сградата на Общинския съвет. По инициатива на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение  възпитаниците им изработили пъстрото пано по повод 24 май.  То беше  символично връчен на председателя на градския парламент Савина Петкова и на зам.-кмета Амелия Гешева. Децата и ресурсните учители, начело с директора Катя Стоилова, внесоха красивия плакат с пъстроцветни изображения и послания за мир, обич и разбирателство между хората. Песен с такова заглавие изпълни Мартина Куртева. Талантливото момиче, което е със 100% зрителни затруднения, е редовен участник във всички концертни прояви на Ресурсния център. Само преди седмица центърът чества своята 10-годишнина. Димитър Манев – представител на фондация „Музик Артисимо“, която организира Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“, подари на Мартина покана за предстоящия концерт „Звездна среща“ на световните имена – цигуларя Светлин Русев,концертмайстор на Оркестъра на френското национално радио и Евгени Божанов – пиано.

IMG_5767

Идеята да бъде отбелязан празникът на славянската писменост и култура по този нестандартен начин  е на ресурсните учители, които се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните им страни.

IMG_5725