Още днес ще бъдат набелязани мерките по възстановяване на щетите след пожара

Авариен ремонт на изгорелия покрив на ОУ „Душо Хаджидеков“ предстои в най-спешен порядък. Още днес ще бъдат набелязани мерките, които ще се предприемат по възстановяване на щетите след пожара. С това се ангажираха заместник-кметът Стефан Стоянов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

По-рано днес на място, освен пожарни екипи, със съдействието на кмета Здравко Димитров се включиха общински вишки и цистерни с вода. Благодарение на бързата намеса на всички институции пожарът бе овладян и видимо е засегната само покривната конструкция, която е напълно изгоряла. Предстои обаче от утре сутрин да се извършат и спешни огледи за оценяване на щетите.

По думите на Стоянов няма опасност учениците да не могат да започнат учебната година. „Вече имаме няколко варианта, но нека огледаме първо сградата и да видим стаите дали и колко могат да се ползват. Ако се окаже, че не могат, ще затворим сградата и ще преместим децата в други училища в центъра. С районния кмет обмисляме план, ако частично могат да се ползват помещения, да направим спешен ремонт на покрива, поне до началото на зимата“, допълни още той.

Директорът на училището Грозденка Николова съобщи, че  колегите й веднага, след като са видели пламъци, огънят за минути се е разраснал. Тя потвърди, че на покрива се е качил работник, който е трябвало да отстрани теч над канцеларията. По-късно от капандурата видели и първите пламъци.