Предвижда се цялостна модернизация на училищната сграда, край на акумулиращите печки, с които се отопляваха до вчера класните стаи

Директорът Татяна Вангелова прати писмо до учители, ученици и родители да проявят разбиране и подкрепа

Дългоочакваният ремонт за прилагане на мерки за енергийна ефективност на ОУ „Елин Пелин” ще бъде даден утре, съобщи директорът Татяна Вангелова. Тя изпрати писмо до ученици, учители и родители да проявят разбиране подкрепа, докато трае реконструкцията.

„След дългогодишни усилия най-сетне получихме финансиране за цялостен ремонт на сградата. Правим всичко възможно да избегнем какъвто и да е дискомфорт за учениците, крайната цел е близо – модерна и красива сграда“, казва в онлайн обръщението си Вангелова.

За реконструкцията на ОУ „Елин Пелин“ има одобрен технически проект на фирма „Бау Систем” на арх. Тодор Абаджиев на стойност 4,44 млн. лева. Основната част от финансирането е по проект „Модернизация на образователна среда” през Националния план за възстановяване и устойчивост. Община Пловдив подаде 9 проектни предложения, от които бяха одобрени 4.

Предвидени са мерки за подобряване на енергийната ефективност, разширяване на сградата, ремонтни дейности за цялостна модернизация, осигуряване на достъпност за лица в неравностойно положение, включително външен асансьор.

„Ще бъде извършен ВиК ремонт, ще се изградят нови санитарни възли. Ще имаме и нова отоплителна система, тъй като до момента сме на акумулиращи печки. Заложен е цялостен ремонт и на класните стаи, за които ще бъде закупено съвременно оборудване и обзавеждане. Реконструкция ще претърпят също приземният и таванският етаж“, поясни Вангелова.

Засега не се налага пребазиране на учениците, но при необходимост ще се търсят варианти за учебен процес извън сградата за 5, 6 и 7 клас.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.