За финансиране могат да кандидатстват училища с ученици от 1 до 7 клас, крайният срок е 30 юни

МОН стартира приема на проекти по националната програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Тя е насочена към изграждане на партньорства между родителите и училището и за финансиране могат да кандидатстват държавни и общински учебни заведения, в които се обучават ученици в начален и/или прогимназиален етап.

Документите се подават на място в МОН, по пощата или чрез куриерска фирма до 30 юни. Общият бюджет на програмата е 500 000 лева.

Училищата могат да предвидят организиране на срещи с родители в класната стая или извън учебното заведение. За всяка паралелка се провеждат две срещи през учебната 2020/2021 година. Те могат да бъдат под формата на беседи, лекции, събития или други инициативи. В зависимост от темата и вида на съответната среща, учителите имат възможност да поканят лектори, известни личности, външни за училището специалисти.

По проекта е допустимо закупуването на спортни, арт, канцеларски, печатни материали, видео и аудиоматериали, книги. При представянето на проектното предложение кандидатстващото училище предоставя списък на всичко необходимо за срещите.

Ще бъде финансирано също провеждането на общо събитие за включените в националната програма паралелки от училището. Тук също е допустимо закупуването на различни материали за реализиране на инициативата, на която могат да бъдат поканени популярни имена.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.