Първокурсничката от ПУ Радина Богданова влезе в дирекцията за административен контрол и регионално развитие в инициативата “Мениджър за един ден”

IMG_7549 (1)

Десетокласникът от Националната търговска гимназия Станислав Стоянов пое поста на областен управител днес. Амбициозният младеж седна на стола на губернатора Здравко Димитров в рамките на образователната инициатива „Мениджър за един ден”. В тазгодишното издание на проекта на „Джуниър ъчийвмънт” под мотото „Вдъхнови бъдещето” се включиха четирима младежи, които се запознаха с работата на различните отдели в областната администрация.

Станислав е призьор от националния кръг на международния конкурс „Математика и проектиране”. Първото място в направление „История на икономиката” му носи разрабонтката „Икономиката в Европа след Втората световна война (ЕИО и СИВ)”.

Първокурсничката от ПУ Радина Богданова също се включи в програмата и влезе в дирекцията за административен контрол и регионално развитие.

Ученикът от ЕГ „Пловдив“ Ивайло Аскерлаков пък присъства на организираната  пресконференция във връзка със старта на националната програма „Обучение за ИТ кариера“.

Най-голямата изненада беше присъствието на Владимира Петкова, ученичка от варненското училище „Гео Милев“, която бе пътувала цяла нощ, за да пристигне в Пловдив и да заеме позицията на зам.-областен управител. В задълженията й я въведе титулярят Петър Петров. Владимира каза, че основният мотив да кандидатства по програмата в Пловдив е, че много харесва града и свързва бъдещето си с него. В мотивационното писмо, с което кандидатства за позицията казва: „Знам, че ще Ви учуди, че съм от Варна и кандидатствам за позиция в Пловдив, но моля, продължете да четете…Винаги съм обичала промяната, предизвикателствата, за това кандидатствам при вас. Искам да науча нещо ново. Искам най-сетне да посетя прекрасния Пловдив и да се запозная с него, с хората му, с културата и пулса на този град. Надявам се да ми дадете този шанс“.

Младежите се запознаха обстойно със задълженията на всяка конкретна позиция и добиха представа за дейността на областния управител и екипите в областна администрация. В края на работния ден на участниците бе връчен сертификат.

IMG_7602