Шестокурсници гостуваха в Центъра за специална образователна подкрепа в Световния ден на здравето

Интерактивен урок, придружен с практическа демонстрация, изнесоха днес студенти от Медицинския университет в Центъра за специална образователна подкрепа. Бъдещите зъболекари от Катедрата по детска дентална медицина избраха Световния ден на здравето, за да гостуват на специалните деца, да ги научат как да се грижат за зъбите си и да им помогнат да изградят трайни навици. Стажант-стоматолозите проведоха беседа с учениците за зъбната хигиена, след което повикаха доброволец, за да покажат нагледно как е правилно да се движи четката при миенето на зъбите. Всички участници в демонстрацията имаха възможност да упражнят движенията на четката върху зъбен макет. А в края на урока получиха като подарък четка и паста, осигурени от фирма „Пиер Фабр България“, която не за първи път спонсорира съвместните мероприятия между Центъра и университета.

Заниманието продължи с любими за децата дейности – оцветяване, рисуване и моделиране, а шестокурсниците обещаха да дойдат отново само след две седмици, за да проведат уъркшоп за шарене на великденски яйца. На финала поздравиха учениците с позната за тях песен.

„Чрез тези интерактивни уроци децата придобиват устойчиви навици за здравословен начин на живот и по-добра лична хигиена“, категорична е Веселка Бакиш – директор на Центъра, която връчи благодарствени писма на студентите и техните ръководители д-р Светла Петрова и д-р Ирина Узунова.