Училището спира вечерното обучение, въвежда биология с информатика и английски

Учениците се снимаха за спомен в класната стая с чуждите стажанти
Учениците се снимаха за спомен в класната стая с чуждите стажанти

 

Стажанти от Индия, Бразилия, Мексико и Нова Зеландия влязоха в часовете по английски език на СОУ “П. Яворов” за радост на учениците. Осмокласниците били особено впечатлени от студентката по медицина Файза, която им разказала за пътешествията си до Камбоджа, където местните живеели с по 5-10 долара на месец. Естествено, на английски. Бразилският студент пък учил педагогика и се справил отлично с 9 и 10 клас, като нямал никакви проблеми да задържи интереса и вниманието на пловдивските тийнейджъри, споделиха впечатлени учителите по предмета.

Чуждестранните “учители” са под тепетата по покана на международната студентска организация AIECEK, която предложила партньорство на “Яворов”. Студентите говорили на учениците за човешките права, разказвали им за културата и традициите на своите държави, ориентирали ги кариерно.

От догодина училището слага край на вечерното обучение, тъй като сегашните записани не посещавали редовно часовете. За да възвърне някогашния интерес към биологията, “Яворов” въвежда от догодина биология с информационни технологии и английски. Само преди седмица училището е открило нов компютърен кабинет.

“Не ни стига базата. Спечелихме проект за игротека и трябваше да правим куп трансформации, за да освободим кабинет, който да преобразим за най-малките. Имаме кандидати за три паралелки първокласници, но имаме стаи само за две”, сподели директорът на училището Сашка Кръстева. До момента школото само плаща охраната на сградата, което коствало на бюджета 20 000 на година.

DSCF4100