Учениците от Английската разчитат на знания, не на талисмани.

Въпреки видеонаблюдението, двама зрелостници са с анулирани работи

Ученик от ОУ “П. Славейков” заловен да подсказва

12-класници масово писаха есе

kiril-i-metodii

Срив с видеонаблюдението е настъпил на днешната матура по български език в Хуманитарната гимназия. Камерите са спрели да работят в 8.20 часа, но от ръководството на училището веднага са алармирали фирмата, която поддържа техниката, и в 8.48 часа повредата е била отстранена. Изпитът е протекъл нормално, а зрелостниците изобщо не са разбрали за инцидента, при който са останали без Биг брадър за половин час, съобщиха за “Уча в Пловдив” от пресцентъра на МОН.

Въпреки, че многократно бе заявявано, че във всяка класна стая, където се провеждат зрелостни изпити ще има камери, писмените работи на двама ученици са били анулирани заради преписване. Те няма да могат да се дипломират, нито да кандидатстват. Следващият им шанс е поправителната сесия наесен и, ако се справят успешно, ще получат и дипломите си за средно образование.

Седмокласник също се оказа с анулирана работа, но заради подсказване. Неприятният инцидент се е разиграл в ОУ “Пенчо Славейков” в Столипиново, където сто процента от децата са от турски и ромски произход.

“Изключително съм благодарна на квесторите и колегите за перфектната организация. Оставям без коментар докладите за подменени квестори, заради болнични”, каза началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иванка Киркова.

Дванадесетокласниците масово писаха есе по темата на 41 задача – “Любовта като храм” в стихотворението “Ще бъдеш в бяло”. Писах не само за любовта като интимно чувство, но за любовта към майката, семейството, родината и направих паралел с Яворовата лирика. Надявам се да хвана 20 точки, сподели зрелостник от Математическата гимназия на излизане от изпита.