20-тото издание на Национални дни на кариерата започва виртуално с нови възможности за търсещите и предлагащите стаж и работа

Юбилейното 20-то издание на Националните дни на кариерата тази година ще се проведат онлайн заради епидемичната ситуация. На 8 април от 11:00 часа  Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger, ще открие официално форума.

Той стартира с онлайн ден, който ще продължи до 17:00 часа на платформата Brazen Technologies (обявена за №1 в света за кариерни събития). Десетки водещи фирми<https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/participants-all> от различни отрасли вече са заявили желанието си да намерят именно на 8 април своите бъдещи служители и стажанти. Участието за търсещи работа е безплатно. Необходимо е само устройство, свързано с интернет и предварителна регистрация, която можете да направите на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/students#registration>.

Онлайн форумите, година след началото на пандемията, логично, трупат популярност, заради това че осигуряват 100% безопасни срещи с неограничен брой хора, при това без нужда от маски, дистанция и дезинфекция.

Младите хора могат не просто да изберат с представителите на кои работодатели да се срещнат, но и да качат в профила си свое кратко представяне и СV. Така специалистите по подбор ще се запознаят предварително с качествата и уменията им и е възможно и да насрочат среща. Търсещите стаж или работа избират как да протече разговорът – в чат, под формата на аудио разговор или чрез видео връзка.

„Перфектният кандидат в новата реалност“ е названието на презентацията на Мила Вълкова, старши мениджър „Подбор и работодателска марка“ в Kaufland България, до която регистрираните за участие във форума ще могат достъп безплатно.

За да има наистина пълноценен контакт и ползотворни срещи между търсещи и предлагащи работа, „Национални дни на кариерата 2021“ няма да е само във виртуален формат. Събитията на живо в различни градове на страната са предвидени за месец май. Датата за Пловдив е 12 май.

Повече подробности за програмата: www.national.careerdays.bg<http://national.careerdays.bg/>

За 20 години Националните дни на кариерата са дали възможност на над 47 хиляди младежи и студенти да започнат работа във водеща компания. Миналата година форумът се случи изцяло в онлайн формат –  само десетина дни след обявяването на първия локдаун у нас. 110 компании от цялата стана се срещнаха с 5217 кандидата в рамките на три дни. Успешното провеждане на форума получи отличие на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора; първо място в категория „Иновации в криза“ на Годишните награди на b2b Мedia  и трето място в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR Приз на БДВО.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.